Professionele mediation in Eindhoven

Bel ons 085-4011595

Mediation in Eindhoven

Het is niet altijd per definitie noodzakelijk om de hulp van een advocaat in te schakelen als u een conflict heeft in de privé- of zakelijke sfeer. Soms kan namelijk ook de hulp van een mediator volstaan. Mediation is een laagdrempeligere manier van onderhandelen dan bijvoorbeeld een schikking of een rechtszaak. Zeker bij emotioneel zware conflicten als een echtscheiding of problemen binnen een familie kan dit een prettig aanpak zijn voor het oplossen van conflicten. Voor mediation in Eindhoven en omgeving bent u bij ons advocatenkantoor aan het juiste adres. Wij bieden u een mediator die volledig onafhankelijk handelt en samen met de betrokken partijen zal proberen om tot een middenweg te komen die voor alle partijen aanvaardbaar is.

Los geschillen op met mediation in Eindhoven

Twijfelt u over de beste keuze voor uw situatie? Wij zullen u altijd adviseren als het in onze ogen nuttiger is om een advocaat in plaats van een mediator in te schakelen. U kunt ook bij onze echtscheidingsadvocaat in Eindhoven terecht mocht mediation niet voldoende blijken te zijn.

Onafhankelijke bemiddelaar

Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar die in geen geval partij zal kiezen tijdens het vinden van een oplossing. Wel kan een mediator tijdens de mediation in Eindhoven partijen een duwtje in de goede richting geven of bijvoorbeeld komen met een aantal voorstellen waarin beide partijen zich kunnen vinden.

Zeker bij echtscheidingen is de hulp van een advocaat niet altijd direct noodzakelijk, zeker wanneer het gaat over bijvoorbeeld het verdelen van de inboedel van een gemeenschappelijke woning. Ook bij zakelijke conflicten kan een mediator helpen bij het vinden van een oplossing, zonder dat een dagvaarding of schikking met een advocaat noodzakelijk is.

Wel is het sterk aan te raden om de hulp van een mediator zo snel mogelijk na het ontstaan van een conflict in te schakelen, om zo de emoties niet te hoog op te laten lopen. De kans op een succesvolle afronding wordt hiermee groter.